Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 155 Бензин или дизел?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
    Колега,имам Чероки 2.5тд с WM мотор и честно да ти кажа,в момента търся 155 с такъв.За три години,освен масло и филтри,за друго не съм дал и стотинка по мотора.Зимно време пали както на лятно,върви като чума и гори около 10 градско (8 извънградско до 120 км/ч) Като знам този мотор,как дърпа над 2 тона тенекия и върви в калта с 4х4,няма как да не искам същия и на 155.

Моята е 155,2.0 8 клапанова и всичко по горе е вярно.Гори ми под 10 градско,почти никакви пари за подръжка освен стандартните и като купе е много хубава.
    Да, всичко това е така, но при едно изключително важно и почти неизпълнимо условие, което написах по-напред. А именно - 155 с читав такъв мотор е почти абсурд да се намери. Аз си търсех такава преди да намеря сегашната ми, и мога с ръка на сърце да кажа, че само на "трупове" попадах ... като не пропускаме факта, че ги и няма много-много наоколо.
    Иначе по отношение на поста на nicola 59 - 1.7 ще по-запазен мотор точно поради това, че няма вариатор ... но чак да гори по-малко от 1.8 ... не е вярно. Има едно понятие, наречено "съотношени мощност-тегло", който до голяма степен определя разхода на гориво. Затова и разхода (смесен) на 155 е именно в следния порядък :
    1.8 > 1.7 > 2.0 (като разликата е в границата на 0.1~0.3 л/100км).
    Простото обяснение : колата си е тежичка, 1470кг не са малко, и затова 143-те коня на 2.0 8v я дърпат много по-лесно от 115-те на 1.7. Отделно от това, наличието на вариатор спомага за по-доброто КПД на мотора в натоварените режими. Как тогава 1.7 ще гори най-малко ??? В града разхода на трите е максимално изравнен - по книжка е 9.7 л. В смесен режим 1.8 е с най-голям разход ... Но всичко това естествено е при положение, че колата е току-що излязла от завода, и се кара с КАЧЕСТВЕН бензин. При пробег над 300 000км, и с нашите горива, надали някой може да гарантира такива цифри
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
      Да, всичко това е така, но при едно изключително важно и почти неизпълнимо условие, което написах по-напред. А именно - 155 с читав такъв мотор е почти абсурд да се намери. Аз си търсех такава преди да намеря сегашната ми, и мога с ръка на сърце да кажа, че само на "трупове" попадах ... като не пропускаме факта, че ги и няма много-много наоколо.
      Иначе по отношение на поста на nicola 59 - 1.7 ще по-запазен мотор точно поради това, че няма вариатор ... но чак да гори по-малко от 1.8 ... не е вярно. Има едно понятие, наречено "съотношени мощност-тегло", който до голяма степен определя разхода на гориво. Затова и разхода (смесен) на 155 е именно в следния порядък :
      Простото обяснение : колата си е тежичка, 1470кг не са малко, и затова 143-те коня на 2.0 8v я дърпат много по-лесно от 115-те на 1.7. Отделно от това, наличието на вариатор спомага за по-доброто КПД на мотора в натоварените режими. Как тогава 1.7 ще гори най-малко ??? В града разхода на трите е максимално изравнен - по книжка е 9.7 л. В смесен режим 1.8 е с най-голям разход ... Но всичко това естествено е при положение, че колата е току-що излязла от завода, и се кара с КАЧЕСТВЕН бензин. При пробег над 300 000км, и с нашите горива, надали някой може да гарантира такива цифри
      Само за тези 1470кг не съм съгласен
      По книжка нали са 1204 за 1.8 и 1214 за 2.0 8 клапановите версии.
      Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Моята на тръскачката за амортисйорите показа над тон и половина мисля че беше 1570кг.При това разход от 9 на 100 градско е напълно нормален
        Alfa 155 2,5TD

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
          Само за тези 1470кг не съм съгласен
          По книжка нали са 1204 за 1.8 и 1214 за 2.0 8 клапановите версии.
          Найн, моята е 1280 кила 1.8 8V, на VFTI 1320 мисля(но е без клима). Новите след 1995 са още по-тежки. Реално са около 1350 килца.
          Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
            Найн, моята е 1280 кила 1.8 8V, на VFTI 1320 мисля(но е без клима). Новите след 1995 са още по-тежки. Реално са около 1350 килца.
            Казвам по книжка без заредени флуиди, които да са колко - 8 литра антифриз, 4 литра масло, 63 литра бензин, 4.5 литра течност за чистачки, може би го докарват на килограми колкото казваш

П.П.: 2.5 дизела е друга бира

П.П.П.: 155 си е много хубава кола, това ми беше основната идея
            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
              Казвам по книжка без заредени флуиди, които да са колко - 8 литра антифриз, 4 литра масло, 63 литра бензин, 4.5 литра течност за чистачки, може би го докарват на килограми колкото казваш

П.П.: 2.5 дизела е друга бира

П.П.П.: 155 си е много хубава кола, това ми беше основната идея
              Моята беше на лампа и без мен вътре, реално си е 1280 кила почти без гориво. Колкото и да махаш, не може да смъкнеш 80 килограма от антифриз, масло и т.н.

http://www.ultimatespecs.com/car-spe...55-1.8-TS.html
              Arena Coast Customs

Comment

Точно това имах в предвид мойта 155 1,7 8к сега е на 326000 км и гори смесено около 8 . А преди това имах 155 1,8 8к на тези километри гореше 10 смесено защото ако са нови почти няма разлика ,но на повечко километри 1,8 гори повече защото вариатора или не работи налягането на маслото не е като на нова кола или не работи добре и вместо да помага на мотора му пречи
                Моита 155 е 96 година тежи 1370 килограма 1,7 8к
                155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                  Точно това имах в предвид мойта 155 1,7 8к сега е на 326000 км и гори смесено около 8 . А преди това имах 155 1,8 8к на тези километри гореше 10 смесено защото ако са нови почти няма разлика ,но на повечко километри 1,8 гори повече защото вариатора или не работи налягането на маслото не е като на нова кола или не работи добре и вместо да помага на мотора му пречи
                  Моита 155 е 96 година тежи 1370 килограма 1,7 8к
                  добре де как ги докарвате тия 8 смесено на дълго с газов инжекцион със 100-110 ми гори 9-9,5 в града отива над 13 мотора е читав гаранция давав всичко по колата е 6 как става тая работа вярно че в града мина 5 км и спра след час пак така и може би защото я карам студена затова

Comment

МолА ви сА ... 1340 кг е теглото по истински спецификации на 155 1.8 ...
                    1470 беше максималното тегло, но не помня при какви условия. Тия цифри са ми се набили в главата, защото при регистрацията на първата ми 55-ца имах разправии в КАТ - бяха ми написали тегло на колата 3600кг ?!?!?
                    (оказа се че тия 3 тона и половина са максималната маса на автомобила СЪС прикачена каравана - тая стойност се използва в Италия поради ограниченията за тегло на някои мостове - ама кой да чете ...)

@kavalista - нормално е разхода на газ да е около 9-10 - това е идеалния вариант, ако всичко е наред по колата. С 2.0 8v съм постигал и 8.5/100, но това беше изключение ... Ако АГУ-то е качествено, ако и монтажа е качествен, и газта е качествена - разхода ще е почти като на бензин при ГИ ... ма нещо много пожелания се насъбраха
                    Last edited by Alfa User; d.m.y г., 12:08.

Comment

Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщение
                      добре де как ги докарвате тия 8 смесено на дълго с газов инжекцион със 100-110 ми гори 9-9,5 в града отива над 13 мотора е читав гаранция давав всичко по колата е 6 как става тая работа вярно че в града мина 5 км и спра след час пак така и може би защото я карам студена затова
                      Значи на моита 155 разхода е 6,8 на дълго с 100 км/ч
                      7,2 на дълго с 120 км/ч
                      8,0 смесено
                      8,5 само градско
                      Тези стойности са валидни само в Италия с този бензин в Словения и Хърватска е плюс 1 литър върху тях а в Сърбия и България 10 на 100 на дълго с 120 км/ч 11,5 градско и ми свети чат пат лапата на инжекциона защото съм със свещи Голден лодж и иска само хубав бензин
                      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Да,но бензина в Италия е друга бира да незабравяме този фактор.За кг и аз съм за 1320кг.Та да не сравняваме горивата в България и Италия

Comment

Първоначално публикувано от TS Покажи съобщение
                          Да,но бензина в Италия е друга бира да незабравяме този фактор.За кг и аз съм за 1320кг.Та да не сравняваме горивата в България и Италия
                          Е то точно заради това беше уточнението за разхода де ...
                          Нямаме пътища, нямаме горива ... ама иначе сме първи европейци ... дае...

Comment

МолА ви сА ... 1340 кг е теглото по истински спецификации на 155 1.8 ...
                            1470 беше максималното тегло, но не помня при какви условия. Тия цифри са ми се набили в главата, защото при регистрацията на първата ми 55-ца имах разправии в КАТ - бяха ми написали тегло на колата 3600кг ?!?!?
                            (оказа се че тия 3 тона и половина са максималната маса на автомобила СЪС прикачена каравана - тая стойност се използва в Италия поради ограниченията за тегло на някои мостове - ама кой да чете ...)
                            Офф: Хайде не на нас тия, признай че си имал първата бронирана 155!!!
                            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Ето моя разход...Вижда се колко км., дати на зареждане и количество.

Моя стил на шофиране е здраво ръчкане + супер лензене и пестеливо каране..В двете крайности съм. Всичкия разход е на пропан бутан софийско и задръствания и околовръстно и на къси разстояния(поне 4пъти в седмица по 2+2км. студено каране) и на разстояния по 14км. по околовръстното, и гонки...

Пестеливото ми каране е до 2200об.-2500об, като трябва да отбележа че моята кола върви МНОГО добре при 1500об. и няма никакви затруднения
                              Няма лъжа няма измама

Откакто водя тази статистика съм много доволен. Винаги съм знаел че ми харчи около 10л/ 100км. в сф. при икономично каране, но сега си го потвърждавам.
                              Attached Files
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                              by RUBIG service

Comment

По въпроса за теглото това е италианския талон на моита алфа той е индивидуален и данните са за точно определения автомобил а не за модела

Алфа Ромео 155 1,7 8к 96 година
                                празен 1395 кг
                                натоварен 1815 кг от което следва че има 420 кг полезен товар
                                и има право да тегли ремарке или каравана до 1300 кг от което следва че колата с хора,багаж и закачено ремарке на трябва да надвишава 3115 кг
                                Attached Files
                                155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Working...
                                X